Boktips #15: Munken som sålde sin Ferrari

Munken som sålde sin Ferrari
Av: Robin Sharma

Baksidetext: En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med "the Sagers of Sivana". Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.

Munken som sålde sin Ferrari
är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet.

Min åsikt: Även fast denna bok inte har någon direkt hästinriktning tycker jag ändå att den är väldigt läsvärd och bjuder på kloka råd väl värda att ta med till stallet. Den är skriven som en roman men innehåller fullt med kloka tips och råd med temat "mindfullness", att leva och uppskatta det som är nu, att bli medveten om vem man är och hur man kan utveckla sig själv.

Det beskrivs även olika övningar för att som läsare kunna förändra sitt inre och sitt sätt att se på sig själv och livet, att se sin egen potential. Läsare världen över beskriver hur boken och dess innehåll förändrat deras liv och även jag själv skulle vilja påstå att övningarna helt klart kan vara effektiva och kraftfulla.

Författaren, Robin Sharma, återkommer till det viktiga med att skapa tydliga mål och ge sig själv tiden att vänja sig vid nya vanor. Detta tror jag personligen är väldigt viktigt. Även om man vill leva ett liv i total frihet och harmoni är också det ett mål, något att sträva efter och för att öka motivationen hos sig själv bör man främja sina egna förutsättningar för att nå uppsatta mål.

Det är en typ av "hallelujah-hinna" över sidorna i boken, Julian beskriver allt som så fantastiskt, häpnadsväckande och underbart att det stundtals kan kännas som lite för mycket, men samtidigt är bokens budskap alldeles fantastiskt, och mycket värdefullt att ta till sig.


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]