Egoboost #15

Alla har rätt till att få sin röst hörd. Det finns inget som heter "Jag är bättre/mindre värd än någon annan". Alla människor har lika mycket värde! Det finns med andra ord ingen som är befogad att nedvärdera sina medmänniskor. Att någon ger sig på en annan person med fula ord, nonchalans eller slag är ingen rättighet. Det är att överskrida vad som är etiskt och lagligt rätt att göra. Det är ett brott!

Är du just nu eller har nån gång varit mobbad, utfryst, misshandlad, kränkt? Anklagar du dig själv för att du utsätts för denna behandling? Gör inte det. Det är alla människors rättighet att få vara sig själva utan att fara illa. Problemen ligger i grund och botten inte hos dig, utan hos den som anser att den har rätt att särbehandla andra individer.

Alla har ett ansvar för sina handlingar. Jag, och jag ensam måste stå upp för det jag säger och gör. Om jag medvetet eller omedvetet gör ett misstag här i livet, är det jag själv som får stå för konsekvenserna. Att just du behandlats illa, är en konsekvens av någon annans handlingar. Det är alltså inte du, utan någon annan som bär ansvaret för att detta sker.

Detta betyder självklart inte att du bara ska låta all energi rinna av dig och gilla läget. Nej, tvärtom. Samla all din energi och säg ifrån! Ryt till rejält om det behövs! Vet du med dig att du själv inte gör någon annan illa med dina egna handlingar, så har du inte heller något att känna dåligt samvete över. Acceptera inte att klasskamraterna tittar snett på dig, viskar bakom ryggen, fäller spydiga kommentarer. Acceptera inte att någon med fysisk eller psykisk styrka misshandlar din kropp och själ.

Du har, liksom alla andra människor på denna jord, rätten till ett smärtfritt och lyckligt liv.

Låt ingen ta din röst ifrån dig. Din röst och dina åsikter är dina egna, de är unika och viktiga. Gör din röst hörd.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]