Boktips #10: Befriad från ångest

Befriad från ångest: Så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv
Av Lucinda Bassett

Boken kan du hitta {här}

Baksidetext: Upplever du mer ångest än normalt? Då har du sannolikt en intelligens över genomsnittet och är mycket kreativ. Men troligen använder du dina förmågor på ett destruktivt sätt. Oro, sömnstörningar, panikkänslor, flygrädsla och andra ångestrelaterade problem har sin grund i negativa tankar och en negativ självbild, skriver Lucinda Bassett.

Men det är full möjligt att förändra sitt tänkande. Lucinda Bassett lyckades själv befria sig från panikångest och torgskräck efter metodisk träning. I denna bok presenterar hon sitt uppskattade självhjälpsprogram som redan hjälpt tusentals människor att förstå sina problem - och sedan övervinna dem. Lucinda Bassett visar övertygande att det går att bota sig själv och ta makten över sitt liv.

Lucinda Bassett driver sedan 1983 ett center för stress- och ångesthantering i USA (Midwest Center for Stress and Anxiety. www.stresscenter.com). Hon anlitas ofta av företag för att leda kurser om stress och ångest.

Min åsikt: Det här är en bok för dig som på ett eller annat vis upplever någon form av ångest. För dig som någon gång tvekat och avböjt att göra val i livet som skulle ha tagit dig framåt, enbart för att du inte tror på dig själv tillräckligt mycket. Lucinda Bassett träffar många ömma punkter, ger lättförstådda och sunda förklaringar samt planterar positiva tankar i ditt inre. Man skulle kunna säga att boken rakt igenom är en enorm egoboost! Du får en bred inblick i ångestens allra mörkaste hörn, lär dig att förstå varför du/andra reagerar som du/de gör i vissa situationer. Ångest är en naturlig del av livet, men den ska aldrig behöva bli ett hinder. Och viktigast av allt: Det GÅR att befria sig själv från ångest, dåligt självförtroende, fobier och panikkänslor osv - bara du VILL riktigt mycket! Lucinda Bassett själv och de tusentals andra människor som hon hjälpt efter sitt eget läkande är ett bevis på detta. Kan de så kan du!

Jag själv bär stundvis på mycket ångest, och inte förrän jag läste Befriad från ångest insåg jag hur mycket den faktiskt berövat min frihet. Lucindas ord har verkligen hjälpt mig till en djupare självinsikt, gett mig styrka att komma till handling och bearbeta undangömda minnen. Det är också en stor tröst att veta att man inte är ensam om sina ångestkänslor; ångest är något som vi alla känner i större och mindre doser under livets gång. Jag önskar därför att alla tog sig tid att läsa denna otroligt fina och viktiga bok, så att just du kan få ett rikare liv, utan att hållas tillbaka av din ångest!


Kommentarer
Postat av: Carro

TACK! Den här boken ska jag köpa! Har ångest så det här var ett super bra boktips! TACK TACK!

Datum: 2011-11-14 Tid: 12:36:22


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]