Boktips #11: Zander och Tiden

Zander och Tiden
av Emelie Cajsdotter

Ni kan hitta boken {här}

Baksidetext: Tiden är människans största fiende, sade Zander. Snart skulle han lämna sin kattkropp. Han skulle resa vidare. Men först var det något han måste berätta. Ni kan förstå och analysera, ni människor, sade han. Men ni har glömt hur man upplever det som verkligen är viktigt i livet.

Zander och tiden handlar om djurs sätt att se på födelse, död och åldrande. Om människans rädsla inför det okända, samt vårt förhållande till tiden.

Min åsikt: Emelie Cajsdotter har ju även skrivit Alla Kungens Hästar som vi tipsade om för några veckor sedan. Denna bok är lika fantastisk. Hon skriver på ett liknande sätt, men historierna är nya. Och jag kan lova att den är väldigt inspirerande, även för er som inte tror på djurkommunikation. Emelie ifrågasätter och vänder och vrider på våra uppfattningar, och får en att faktiskt tänka till över hur vi beter oss.
Zander och Tiden kan läsas fristående från Alla Kungens Hästar, och vilken ordning man läser spelar egentligen ingen roll. Men jag tycker att man någon gång ska ha läst dem båda, det är en väldigt nyttig läsning!


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]