Boktips #12: Läk dig själv

Läk dig själv: med framtidens medicin - homeopati, näring och medvetenhet
Av Monica Nicou, Hanne Kristensen, Helen Broander.

Baksidetext: Läk Dig Själv är boken för dig som vill ta kommando över din egen hälsa, utveckla din energi och öka ditt välbefinnande. Boken bygger på den moderna synen på människan som en energivarelse och belyser hur tankar och känslor påverkar våra kroppar, vår energinivå, hälsa och sjukdomsutveckling.
Boken ger dig värdefulla kunskaper om hur du kan läka dig själv inifrån med hjälp av naturliga medel som näring, energimedicin och örtmedel. Du får även en guidning i hur du kan utveckla din medvetenhet om dig själv, din energinivå och hur du fungerar. Med ökad självinsikt kan du stärka dig mentalt, emotionellt och fysiskt och bidra till din egen självläkning.
Du får också tips och råd för egenvård med naturliga medel. Slå upp dina symptom i det omfattande symptomregistret. Låt boken bli din och familjens uppslagsbok.

"En otroligt bra och omfattande bok som utstrålar kunnighet, klokhet och ett varmt hjärta. Den lyfter fram många områden som vitalkraften, näring och energimedicin och visar enkelt och lättfattligt på vägar ur ohälsa och trötthet. Det är en lärobok för den moderna människan - den som söker vitalitet, välmående och läkning på flera plan". Sanna Ehdin, fil. dr, immunolog och författare till "Den självläkande människan"

"En mycket intressant bok som ger en helhetssyn på människan och visar på spännande komplement till skolmedicinen". Björn Branth, överläkare Stockholm Spine Center.

"Läk dig själv är en mycket välskriven och spännande bok om hur kropp och själ samverkar till läkning. Den integrerar begreppen energimedicin och näringsmedicin på ett lättillgängligt sätt och ger värdefulls tips till självhjälp. Jag vill varmt rekommendera boken". Peter Wilhelmsson, naturläkare (SNLF) och näringsmedicinare (NMTF) vid IFM kliniken Falun.

"Denna bok visar hur homeopati kan vara ett utmärkt komplement till den vanliga sjukvården och ibland till och med ersätta skolmedicinen, något som är min egen erfarenhet sedan 20 år som praktiserande läkare". Anders Forneus, allmänläkare och hudspecialist, Uppsala.

Du får nya perspektiv. Läs om:

Hur sjukdom kommer inifrån
Vad som händer när du tänker och känner
Hur du tolkar kroppens signaler
Hur läkning sker inifrån och ut
Medicin som är som medkraft istället för motkraft
Hur du kan tänka dig till balans

Min åsikt: Denna bok rätade ut många av mina frågetecken och har vart till stor hjälp för mig i min längtan att lära mig mer om homeopati och andra kraftfulla hjälpmedel till läkning. Jag ifrågasätter i stort sett alltid all information jag får och söker alltid ett logiskt samband. Genom läsningen av boken lämnades jag aldrig undrande under längre stunder, den besvarar mina följdfrågor väldigt bra.

Hela upplägget av boken är mycket enkelt, tydligt och pedagogiskt. Det beskrivs tydligt hur homeopati fungerar, symtom på olika obalanser i kroppen, förslag på orsaker och behandling etc. Läsaren får även följa olika patientfall där patienten lider av olika besvär där såväl symtom som orsak och behandling noggrant beskrivs och förklaras.

Jag uppskattar vekligen sättet som boken väver samman logik med mystik. Jag som läsare får en tydlig inblick i hur en homeopat arbetar och hur mångsidig homeopati som verktyg till hälsa faktiskt är!

Det är en stark rekommendation från min sida att läsa denna bok, låt dig fascineras och utvecklas!




Kommentarer
Postat av: Emelie

Gud va kul att se någon mer än jag som är intresserad utav homeopati! Funderar starkt på att införskaffa den där boken, verkar riktigt bra.



För övrigt jätte härlig blogg! Kommer garanterat tillbaka ;)

Datum: 2011-12-04 Tid: 15:27:29
Hemsida: http://faiithfull.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]