Boktips #1: En Speciell Hästbok

En Speciell Hästbok
Av Eddy Blom

Vill ni köpa boken: {Klicka här}

Baksidetext: Vi har många fina hästar som sköts bra. Vi har många duktiga veterinärer, massörer och andra hästterapeuter. Vi har tränare i världsklass inom trav, dressyr och hoppning. Men ändå finns det så många hästar som mår dåligt. Fång är ett symptom som i dag är mycket vanligt, soleksem är en annan och hormonstörning och psykisk obalans drabbar många hästar utan att ägaren alltid förstår det. 

En orsak är sannolikt dålig allmänkunskap om hästen, jämte allt konstlat foder som pelleterat foder och müsliblandningar i för stora mängder. Hö och hösilage av sämre kvalité samt dåligt vatten, kan också påverka hälsan. En annan orsak är försurning och klimatförändringar som påverkar vår jord. Jorden är utarmad på mineraler, och därmed har också fodret vi ger våra hästar fått sämre kvalitet. Många hästar får i dag för mycket mat, vilket gör att de får svårt att bryta ner den. Detta leder inte bara till mag- och tarm-problem utan även till njur- och leversvikt, som i sin tur påverkar psyket och ger hormonstörningar. Det ger också ömma muskler och leder.

Min åsikt:
Jag tror jag vågar påstå att den här boken skulle kunna bli något av hästvärldens bibel. Åtminstone i kampen om friskare hästar. Boken beskriver många olika områden på ett tydligt sätt. Bland annat finns bilder och steg för steg guide hur du utför en palpation och hur man kan massera sin häst. Man kan även läsa om inre organ, om hormonstörningar, akupunktur, alternativa behandlingar och mycket mer.

Eddy Blom har behandlat hästar i 35 år. Han är utbildad inom naprapati, osteopati, akupunktur, kiropraktik, homeopati och massage. Grundare av AME Products: "Verksamhetens profil är en alternativ helhetssyn med inriktning på hästar, andra djur och människor, med avancerad mineral och vitaminterapi."
Besök gärna deras hemsida: {Klicka här}


Kommentarer
Postat av: Hanna

Kikade lite smått i den hos en vän för nån månad sen och mer än så krävdes inte för att inse att ja, denna bok måste jag ha... så nu ligger den (plus en burk Biopromin) och väntar på mig hos OKQ8 :D längtar tills jag får slå upp pärmarna, tror verkligen att jag kommer ha STOR nytta av den!

Datum: 2011-09-12 Tid: 17:00:00
Postat av: Dan

Den är på min önskelista redan!!

Datum: 2011-09-12 Tid: 19:56:30
Hemsida: http://dberntss.blogspot.com/


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]