Boktips #2: Ett Med Hästen

Ett Med Hästen
Av Sally Swift

Vill ni köpa boken: {Klicka här}

Baksidetext: Den här boken har inte i första hand tillkommit för att lära någon rida, säger författaren. Hon vill istället presentera ett nytt sätt att se på ridningen, en metod som bygger på bilder och tankegångar som hon utvecklat under många år som instruktör. Det är en metod som lämpar sih för hopp- och jaktridning såväl som motionsridning.

Nyckelordet är balans, det fina samspelet mellan häst och ryttare. Ett drastiskt och många gånger förbluffande bildspråk - tänk dig att din kropp är sammansatt av byggklossar, att lårbenen är rörliga simfötter, låt korsbenet falla till marken, låt benen växa sig så långa att de vilar mot marken, låtsas att dina armar och tyglarna är mjuka brandslangar, var en polkagrisspelare - och illustrationer därtill gör glasklart hur du ska manövrera din och din hästs kropp för att nå fram till idealet: att vara ett med hästen.

Min åsikt: Detta är en bok som passar precis alla. Den är verkligen inte riktad speciellt mot dressyrryttare, akademiska ryttare, hoppryttare eller westernryttare utan talar helt enkelt om hur vi ska göra vår ridning lättast för oss själva och våra hästar. Samt slippa spänningar, muskel ont, sneda ryggar och obalans. Sally Swift skriver boken på samma sätt som hon förklarar ridningen för sina elever, med både ritade bilder och fotografier förklarar hon människans och hästens uppbyggnad och hur man kan utnyttja bådas skelett och muskler för att nå "centrerad ridning". Det finns en uppföljare som heter just det, och som koncentrerar sig på hästen än på människan. Det är dock lättast att läsa "Ett Med Hästen" först.

Med mina ord är boken galet pedagogisk. Sally Swift, nu död, var helt genialisk när det gällde de små sakerna som påverkar hela vår kropp, och därmed hela vår ridning.


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]