Boktips #3: Hästhälsa med Helhetssyn

Hästhälsa med Helhetssyn
Av Stina Helmersson & Kicki Näslund

Baksidetext: "För dig som känner på dig att något är fel, men inte kan sätta fingret på det. För dig som har problem med hästen som du inte får hjälp med. För dig som är öppen, intresserad och villig att söka nya vägar för att finna hälsa och välbefinnande.
Hästhälsa med Helhetssyn är en bok för alla som har kontakt med hästar. Här delar yrkesfolk generöst med sig av sina kunskaper. Veterinärer, alternativbehandlare, tränare, instruktörer, hovslagare, tandläkare, hovslagare m fl som strävar efter att se orsaken bakom alla symtom. Läs hur naprapaten, equiterapeuten, homeopaten, kiropraktorn, massören, osteopaten, akupunktören, bonitologen, djurtolken och naturmedicinaren arbetar. Läs om örter, alger och sunt förnuft när det gäller utfodring och hästhållning. Läs om vad ryttaren kan göra åt sina egna problem och hur hästen tränas för hållbarhet.
Det finns många års erfarenhet, forskning och kunnande samlat innanför de här pärmarna. Alla som vill hålla sin häst frisk har massor att hämta."

Min åsikt: Jag hittade denna bok i min bokhylla för drygt två år sedan vid en flytt. Där låg den, längst in och alldeles dammig. Jag började bläddra lite i den på måfå och snart var jag fast! Sedan dess har jag läst den om och om igen, många gånger.
Boken tillhör en av mina favoriter, just för att den är väldigt allsidig, konkret och behandlar många olika ämnen ur ett objektivt perspektiv. Bredden av yrkesfolk som medverkar i den gör den mycket intressant och lärorik för utövare av alla hästvärldens inriktningar.
Genom boken får läsaren även tips på allt från utrustningstillpassning till massagegrepp till ridövningar med fokus på att förbättra hästens hälsa.

Mycket läsvärd bok!

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]