Fredagsmys #28

Vad kan man göra en fredag-lördag-söndag?

Åka iväg på eller anordna en grundkurs i hovvård!

Det är precis vad jag (och Linnea ;)) ska göra denna helg. Ikväll kommer första lasset med deltagare som ska sova över under kursen. Det kommer bli så himla mycket gött hov- och hästsnack med härliga människor 48 timmar i sträck, vi är nog tämligen slutkörda allihopa söndag kväll. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera en helg!

Var kan man gå en grundkurs?

sanhcp.org under "boka kurs" kan man anmäla sig till kurser som hålls av Birgitta Färnstrand-Svensk i Lingbo utanför Ockelbo. Birgitta åker även ut i hela Sverige och håller kurser om deltagarna är tillräckligt många. Det samma gäller Kent Wiberg om man kontaktar honom. Han kommer exempelvis att vara instruktör på kursen hos mig. Det finns säkert fler utbildade hovformsspecialister som har möjlighet att anordna kurser. Enklast får du tag i dem via SANHCP:s hemsida.

Varför gå en grundkurs?

På en grundkurs får du lära dig om hovens anatomi, vad som ger en frisk häst med friska hovar m.m. Efter avslutad grundkurs får man med sig kunskaper för att kunna underhållsverka sin egna friska barfotahäst. Jag och Linnea ska flitigt dokumentera helgens kurs och skriva ihop en mer ingående artikel om vad kan får göra och lära sig. Räkna med en hel del hovinlägg framöver!


Verkade kadaverhovar under Ove Linds (Svenska Hovskolans) grundkurs i Sysslebäck, juni 2011.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se