Klicka här för att komma tillbaka till startsidan


Ålder: 18 år Bor: Sala, Västmanland
Jag brukar alltid beskriva mig själv som glad, nyfiken och galen på de där "Beskriv dig själv med tre ord"-grejerna. En rätt träffande beskrivning, tycker jag. Jag är inte någon genomsnittlig tonåring precis, verken röker, dricker eller festar, är lite för besatt av tecknade disneyfilmer och kan inte bry mig mindre om hur jag ser ut eller vad jag har på mig. Men så gillar jag faktiskt vem jag är, så det är inget att bekymra sig över.

Jag bor på en liten gård en bit utanför Sala, i ett hus vi hyr med tillhörande stall. Jag har själv en stor häst vid namn Winnie, samt ett minishettisföl, Holly Hobbie, som föddes hemma hos oss i juni 2011. Utöver det har vi en islandshäst, Prins, och två minishettisar, Ronja och Amazing, samt en katt som tror han äger världen. Men så döpte vi ju honom till Elvis Presley, så vi får skylla oss själva.
Min fritid går för det mesta åt till hästar och vänner, men även till disneyfilmstittande, fotograferande, kladdkakabak mitt i natten, musiklyssnande och bokläsande.


Ålder: 16 år Bor: Vitaby, Skåne
Efter en hel del funderande och några ”dunka-huvdet-metodiskt-mot-skrivbordet”-sessioner gav jag upp och frågade mina huskompisar som gav mig de tre orden Glad, Förvirrad, och Sarkastisk. Vilket råkar stämma på pricken på lilla mig. Jag är den barnsligaste personen jag känner; jag älskar disneyfilmer, blir onödigt överexalterad när det gäller brädspel och pussel, och tvivlar på att jag någonsin riktigt lämnade ”kiss-och-bajs”-humorn. Men jag älskar även att läsa, skriva, diskutera och i allmänhet filosofera.

Jag bor delvis i den lilla byn Vitaby utanför den lite större byn Kivik, delvis på Bollerups naturbruksgymnasium, där jag läser Naturvetenskap med hästinriktning. Äger en katt, Dutchie, som har hybris och är allmänt efterbliven, och som tror att hon äger oss, nu när gudinnan i huset, den andra katten Rosa, inte finns längre. Min fritid går främst åt studierna, men även böckerna, mina egna små projekt och så långt jag kan-hästarna. Samt att spendera stor tid på tåg mellan Västmanland och Skåne.


Ålder: 18 år Bor: Sala, Västmanland
Ja, heter då Isabelle och går tredje året på Ösby Naturbruksgymnasium i Sala. Försökte länge hitta tre ord som beskriver mig, och just nu skulle det väl vara snäll, glad och förvirrad. Jag är ganska ombytlig, och har svårt att hålla mig till en sak. Byter åsikter lite då och då efter det senaste jag har hört eller tänkt lite extra om.
Jag har inget eget djur, men jag är ofta hos Jonna och får då sköta om hennes härliga häst Winnie.

Jag tycker mycket om att läsa, främst deckare och fantasy. Gillar logistik och skrattar åt matte- och fysikskämt. Kommer nog aldrig att tröttna på Disney heller. Jag skulle någon gång gärna vilja packa en väska och bara ta ett tåg som går vart som helst och se vart man hamnar. Inte nödvändigtvis veta var man ska sova nästa natt eller vart man kommer befinna sig om tre dagar.


Ålder: 17 år Bor: Kungsbacka, Halland
Linnéa heter då jag. Jag älskar att lyssna på musik, främst rock och gärna på lite för hög volym, jag skrattar ofta och mycket och har även en stor passion för djur och då särskilt hästar. Dessa magnifika varelser har sedan barnsben fascinerat och format mig och jag hyser en outömlig längtan efter att förstå dem bättre och få ta del av deras kunskaper.

Detta har efter en del omvägar och sidospår lett mig in på den väg som jag idag stolt vandrar på där jag strävar efter att ge mig själv och mina djur en möjlighet till ett lyckligt liv i samklang med naturen. I dagsläget har jag en häst och en hund. Varmblodsvalacken Emboss (Kallas Bosse, hehe) och Golden Retrievern Selma. Jag bor i en villa nån mil söder om Göteborg men drömmer om ett liv på landet. Bosse är elva år gammal och min stora glädje i vardagen. Det är nu drygt två år sedan våra vägar korsdades och det har inneburit en enorm resa och utveckling, såväl för honom som för mig. Han har verkligen fått känna på livets tuffa tag men idag är han en sprallig och glad häst som gärna hittar på bus!


Ålder: 20 år Bor: Bastvålen, Värmland
Jag har alltid varit en kreativ, ambitiös, jordnära och lite knäpp människa. Som ung målade, pysslade och skrev jag mycket. De senaste fyra åren är det främst fotografering som varit i fokus men nu börjar jag äntligen hitta tillbaka till skrivandet igen, den konstform jag trivs med allra bäst! Vid sidan av drömmen om författarskap har jag påbörjat/planerar vidareutbildning inom hovar (SANHCP) och hästmassage (Equine Touch).

Just nu är jag bosatt mitt ute i den värmländska skogen. Här trivs vi väldigt bra, jag och mina två hästar. The Rooster (Tuppen) är en varmblodig travare som jag haft hand om sen jan 2008. Arabvalacken Micarno (Micko) fick jag hem till mig julen 2010. Har provat på många olika träningssätt genom åren... fastnade i slutändan för klickerträning. Skitkul, tycker både jag och hästarna!