Hiya guys! (Jonna)

Har lite punkter som jag tänkte ta upp!

- Som ni vet har ju vår köra Amica hoppat av bloggen. Hon tyckte vi gjort ett superjobb, men kände att hon själv inte hade tiden att vara med. :(
Men nu undrar jag, ska vi köra på med fem bloggare här, eller ska vi se oss om efter en annan som vill blogga med oss? Och om vi ska det, hur ska vi gå till väga? Bestämma oss för någon att fråga, eller smälla upp en annons om att vi söker någon som vill blogga med oss och folk får mejla? Fast då gör vi det seriöst, man får ansöka och skriva om sig själv och nästan göra en provartikel typ. x) Vad tycker ni?

- Sen har jag funderat lite över detta med anteckningarna. Jag funderar på om jag ska skapa ett forum istället, där vi lättare kan se om någon skrivit något men främst när någon svarat. ;) Finns ju många sådana här gratis forum där man skapar sitt eget, vad tror ni om det?

- Edda hade dessutom en idé om att kasta om temadagarna lite? Boktipsmåndag kör vi fortfarande på rullande schema, men resten kanske vi kan kasta om lite? :) Jag tar gärna en av dem, men vilken spelar ingen roll. ;)


Hanna: Det har ju funkat helt okej att vi är 5 st som skriver hittills, Amica hann ju aldrig publicera så mycket innan hon hoppade av. Men det skulle ju inte skada med ännu en bloggare som kan komma med bra idéer och tänkvärda texter... Vet ingen på rak arm som skulle tänkas passa, så att göra en annons efter medarbetare eller göra det hela till en "tävling" är väl ett bra alternativ ifall ingen annan vet nån bra person?

Det där med forum, vad sägs om att starta en sluten grupp på facebook? Eller dayviews? där sitter man ju ändå en hel del o det är lätt att dela med sig av saker o man får aviseringar om att det hänt nåt hela tiden så då påminns man om att gå in å läsa...

Jag kan tänka mig att ta en temadag denna omgång, spelar ingen roll vilken men helst random eller egoboost! :)

J: Hellre facebook än DV i så fall, eftersom man då måste hålla på med massa bilder och sånt. xD *lat* Men säg vad ni vill ha så fixar jag!
Hanna: Men kör på fb då, det kommer nog funka kanon :) där är det lätt att dela videoklipp osv också!

Edda: Det tycker jag låter som en superidé, med facebook alltså! Jag tycker att det vore bra att ha en bloggare till ändå, det skadar ju verkligen inte att få in en till synpunkt i det hela, och jag tycker definitivt att vi ska köra en "annons" efter någon som verkligen är intresserad! :)
Vi kan ju ta och lösa det där med temadagarna på mötet nästa vecka?

Nån som vill skriva om mineraler?

Är det nån som kan tänka sig att vara jättesnäll och ta över mineraler-inlägget (ska helst publiceras på lördag denna vecka antar jag) till foderföljetongen? Tycker det är lite krångligt eftersom jag är ny på ämnet, så det blir väldigt trögt att skriva då och jag ligger redan efter med så himla mycket i skrivkursen jag går... Fixar boktips till imorn men sen får jag nog ta en eller två veckors paus från bloggen, komma ikapp med annat. Underbart förresten att det trillar in så fina, positiva kommentarer på bloggen titt som tätt! Härligt kämpat tjejer, fortsätt så! :D Kramis / Hanna

YT-tips (HannaH)

Hoppning i repgrimma, sällan man ser en så harmonisk runda... sitter och jämför med hästarna som hoppar i världscupen, och där är det ögonvitor, tungor ute, gapande munnar hos flera av hästarna...tragiskt, när det egentligen skulle kunna vara så här enkelt och smärtfritt:


vitaminer mineraler tips (Hanna)

Heluu... som ni kanske märkte så följde jag inte listan på foderföljetongen helt nu, fick bli vitaminer före mineraler för det var det inlägg jag skrev klart snabbast. (inte för att det spelar så stor roll men ändå hehe, då vet ni ifall ni undrar!) Jag är så himla förvirrad vad gäller mineraler att jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja... får jag inte ordning på en artikel om mineraler under början av veckan här nu så kan det hända att jag lämnar över det till nån annan. Men ett inlägg om vattenlösliga vitaminer till nästa lördag ska jag ordna åtminstone! Läs hemskt gärna igenom mina inlägg om vitaminerna för jag är väldigt ny på ämnet och kan mycket väl ha missat eller missuppfattat något... får ändra eller tillägga saker i efterhand om nåt verkar knasigt eller saknas. Vet inte om nån föredragit ett annat upplägg...? Tänkte skriva lite kring vitamintillskott, får bli i nästa inlägg... men vet inte exakt VAD jag ska ta upp. Har nån idé syntetiskt vs naturliga vitaminer m.m. Förviiirrrrraaad.... så tips mottages gärna!

Här är lite andra idéer på ämnen att ta upp:
# Forskningskollen: Är den lugna hästen deprimerad? - spännande forskning! Här kan man även fylla ut med sina egna tankar kring det hela efter att ha delat med sig av artikeln.

# "Ridning ska vara enkelt!" - Presentera olika metoder till samling från marken: long reining, arbete i hand, longering, tömkörning m.m. För/nackdelar med dessa metoder. Poängtera att det är nyttigt att stärka och mjukgöra hästen från marken innan man sitter upp osv osv. - Jag förbereder gärna ett inlägg om detta om ni tycker det verkar värt att ta upp!

# Strålröta... everyone has gone NUTS about the trush!? Man tjatar och tjatar, förklarar och förklarar... men det verkar inte fastna hos vissa?!? bäst vi reder ut det en gång för alla!!

# Homeopati. Det verkar bli allt mer populärt att ta manprov och ge homeopatmedel till sin häst. Men vad ÄR homeopati? Vi har väl pratat på att ta upp även andra alternativmetoder har jag för mig, men ska vi ta upp flera samtidigt eller en o en?

Har fler idéer på lager men det får nog räcka för denna gång hehe...

Lite blandade funderingar (as usual, hehe) (Linnéa)

Tjenare tjejor! Hoppas att ni mår bra och har det fint i höstrusket :)

Jag håller med Hanna om att det vore toppen med lite mer bilder i våra inlägg. Jag är själv dålig på detta men ska försöka bättra mig.

Passar på att efterlysa bra bilder till mina artiklar om socker och kraftfoder?! Någon som har något passande på lut?

Sedan har jag lagt upp lite olika Fredagsrandoms som nån snäll person gärna får spana på och ställa in med tid osv, så teknisk är jag inte riktigt :S

Jag har som vanligt lite förslag och funderingar på olika ämnen att skriva om. Två stycker ganska maffiga saker som jag tror kan vara nyttigt att bena ut för läsarna är:
1. Ove Lind/Svenska Hovskolan och djurskyddet, många rykten säger att han är dömd för djurplågeri osv. (Vilket enligt allt jag hittat INTE stämmer) Citera djurskyddets granskning, kanske intervjua Ove själv, någon som fått sin häst avskodd och verkad av honom etc.
samt
2. Strasser/Nordiska hovvårdsförbundet och be dem bemöta den bild som många har av Strasserverkning, deras syn på smärthantering osv.
Dessa kan tänkas vara aktuella först om ett tag, men jag tänkte att det kan vara bra att ha nämnt dem så ni kan tala om vad ni tycker osv. Är jag helt ute och cyklar?

En artikel där vi beskriver några produkter som är bra, naturliga osv, typ grankådssalva, äppelcidervinäger, kopparsulfat, NT-dry, väteperoxid etc., vad säger ni om det?

En liten designfråga också, när jag ändå är i farten ;) jag tycker det vore bra att komplettera bloggens ´lilla högerspalt med en liten inforuta med kort basfakta om själva bloggens mål och innehåll. Smidigt för nya läsare och så tror jag. Håller ni med?

Nu är det sleepmode som gäller, klockan är natten! Sköt om er goingar :)

------------------
Hanna: Jag har en del bilder på gräs i arkivet (x'D) om du vill ha med i sockerartikeln - tänkte om du kommer skriva kring sockernivån i svenskt gräs och hö. Eller ett annat bildtips: Hitta eller fota en närbild på en hästmule som tar ett par sockerbitar från en handflata!?

Tycker dina funderingar kring Svenska hovskolan/ strasser är intressanta, finns risk dock att vi kommer uppfattas aningen partiska? eller? vi vill ju väcka intresse kring vildhästmetoden tex, och uppmana läsarna att forska vidare, men ska vi börja gå in för mycket på detaljer så kanske vi gör det rörigare för andra att själva välja sida. Visst, det är fantastiskt det tex Ove gör... hehe, lite lustigt ändå: Det var ju meningen att jag och Sara skulle göra en intervju med Ove för barfotareportaget i Equipage, men det satte Ove stopp för och betedde sig dumdrygt åt... men tur var väl det för reportaget blev tusen gånger bättre med systrarna Sankala! även när jag träffade honom på kursen så va det flera grejer som fick mig att haja till ... han är lite speciell den mannen ;) Sen vet jag att Team Barfotahovar försökt vara i kontakt med strasserverkare för att de ska få bemöta diverse påståenden på deras blogg... men de har haft svårt att få nån som ställer upp. Känner ingen själv som strasserverkar och är utbildad, nån av er som gör?

En naturliga produkter-artikel låter asbra, har funderat själv på det! Vi kan ju börja spåna lite på vilka olika medel vi ska ta upp.

Har också några designfunderingar: Upptäckte att spotify-länken längst ner i menyn inte är länkad!? xD sen vore det kanske bra att lägga till en facebook-länk i menyn också? och det du tar upp Linnéa: den korta beskrivningen kan väl vara samma text som vi har på tex bloglovin och facebook: "Mind Wide Open är ingen vanlig hästblogg. Det är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och ryttare." För jag håller med om att det vore smidigt och lockande för nya läsare med en kort presentation när man klickat in på bloggen!

Jonna:
Gillar idéen om Svenska hovskolan/ strasser, och det borde gå att göra någonting så det ändå inte blir förvirrande. Vi kan ju spara lite på den tills vi vet hur vi vill ha den. Sen vore det trevligt med lite intervjuer!

Har länkat spotifysidan, men man måste göra det på flera "sidor" och något kan ha blivit fel där, hehe. Ska fixa det, inforutan och uppdatera allt lite så fort jag kan! Tänkte även försöka fixa en text eller någon sorts... "film" där jag visar hur man tidsinställer osv. Ska bara finna tiden. x)

Kan nog fota en häst-mule-och-sockerbitar idag om det behövs? x)

Linnéa: Det vore kalasbra med bilder, min kamera är deprimerad och har grävt ner sig så det blir lite svårt för mig att ordna något bättre än iPhonebilder på egen hand, och det är ju inte överdrivet spännande ;) Sen är det ju synd att ni missar en chans att visa era fotoskills!

Jag kan förtydliga min idé om artiklar kring Svenska Hovskolan/Strasser-grejen.
Min grundtanke var att ha två olika artiklar och genom dem reda ut och förtydliga två stora frågor som ofta dyker upp kring detta: djurskyddet, och grundarna/utövarnas syn på smärta. Ex. tror ju många att Ove tycker skor är djävulens påfund och istället låter hästarna gå och ömma hej vilt, samt att Strasser(-utövarna) verkar tills hästen blöder och tycker det är helt okej om hästarna har så ont att de ligger ner.
För att utforma artiklarna på ett neutralt sätt från vår sida kan vi ju utgå från samma frågeställningar till båda två. Vi kan samla fakta själva, ex. citera och länka till djurskyddets granskning av "Alternativa verkningsmetoder" där båda dessa granskats och fått ge utlåtanden. Sedan kan vi ju ge någon talesman från båda två chansen att kommentera den information vi har etc.
Då borde vi väl inte uppfattas som partiska, eller vad tror ni? Och vad tycker resterande halva av vår fina bloggargrupp? ;)

Inforutan blev kalas!

RSS 2.0