Keep Your Mind Wide Open

Genom många århundraden har hästen hjälpt oss i arbetet på gården, tagit oss från punkt A till punkt B, dragit med oss ut i krig och värmt våra själar. Med åren har traditioner byggts upp och idag är det exempelvis allmänt accepterat att skydda deras hovar med skor, ha dem uppstallade om natten eller ge mycket kraftfoder för att de ska orka med den vardag vi utsätter dem för.

På travbanan får vi dem att springa fortare än vad deras hjärtan orkar slå, under dressyrpasset formar vi deras kroppar efter vad vi anser vara vackert och schvungfullt, i hanteringen kräver vi lydnad för att slippa problem. Vissa människor har ett så stort kontrollbehov eller dåligt självförtroende att de inte kan ta sig ur en situation där hästen säger nej annat än genom slag och hårda ord. Även detta accepteras av många.

Varför, när och hur blev det så fel?

Det kan vi inte annat än undra. Idag vet man eller borde åtminstone veta bättre. Hästen påverkas av oss människor betydligt mer än vad man tror, negativt som positivt. Att dessa trångsynta traditioner lever kvar är ett ständigt hot för hästens välmående. Vi tycker det är vansinnigt att okunskapen är så stor på vissa håll i dagens hästsverige. Det vill vi väldigt gärna ändra på.

Nu om någonsin är det dags att damma av gammal kunskap, och ersätta den med något som bättre stämmer överens med vad som är vettigt och verklighetsbaserat. Med denna blogg vill vi öppna upp era sinnen så som vi själva en gång har öppnat upp för nytänk. Och vi vill att ni behåller era sinnen vidöppna. Att ni lyssnar. Ser. Funderar. Diskuterar. Förändrar där det brister och förbättrar det som är bra.

Dubitando ad veritatem venimus.
Vi når sanningen genom att tvivla.

Vi tvivlar starkt på att skor, för mycket kraftfoder, överansträngning, felaktig ridning och dominans är hälsosamt för våra hästar. Vi tvivlar starkt på att traditionell hästhållning är hållbar hästhållning eller att en häst och människa i obalans kan prestera på topp.

Vi tror däremot att man kommer långt med förståelse, enkelhet och helhetstänk. Vi vill inspirera er till att ta nya kliv i relationen med era hästar. Hitta värdefull kunskap, kanske testa något nytt. Vi vill helt enkelt att just du och din häst ska må så bra som möjligt.

Varmt välkomna ska ni därför vara, till en blogg som bryter mot normerna, har ett brett utbud men samtidigt strikt innehåll. Hos oss kommer ni att kunna läsa både faktabelagda och personligt skrivna ord inom ämnet naturlig hästhållning och mycket annat hästrelaterat. Hoppas just du ska finna något av värde!

Vänliga hälsningar / Jonna, Edda, Isabelle, Amica, Hanna & Linnéa.

Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Kommer!
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se