Boktips #9: Din kropp skriker efter vatten

Din kropp SKRIKER efter VATTEN
Av Dr Fereydoon Batmanghelidj

Du hittar boken {här}

Baksidetext: Trots att kroppen består av cirka 70 procent vatten och hjärnan hela 85 procent, och trots att vi gör av med flera liter vatten varje dag, stannar vi sällan upp och funderar över var kroppen får sin påfyllning ifrån om vi inte dricker vatten regelbundet. Den här boken visar tydligt att kronisk vattenbrist i kroppen är orsaken till många av våra vanligaste sjukdomar.
Du får veta:

  • Hur brist på vatten påverkar hjärnans effektivitet och mentala skärpa
  • Varför andra drycker som te, kaffe och läsk inte kan ersätta vatten
  • Varför vatten är nyckeln till att gå ned i vikt utan att banta
  • Hur högt blodtryck kan behandlas naturligt, utan mediciner
  • Hur stress, oro och depressioner påverkas av vattenbrist
  • Och mycket mer ...

Författaren Dr. Fereydoon Batmanghelidj, medicine doktor och internationellt känd forskare, författare och förespråkare av vattnets naturliga läkande kraft, föddes i Iran 1931. Han tog sin doktorsexamen på St. Mary’s Hospital Medical School vid London University.

Som politisk fånge under den iranska revolutionen upptäckte han vattnets läkande kraft. Under sina 2½ år i fängelset behandlade dr. Batmanghelidj framgångsrikt mer än 3 000 medfångar som led av stressutlöst magsår med enbart vatten.

Min åsikt:
Jag är stundtals ganska mycket av en impulsmänniska. En av dessa dagar kände jag plötsligt för att svänga in till biblioteket. Väl där gick jag direkt in och fram till en av hyllorna och plockade ut ett antal böcker enbart på känsla. Denna bok var en av dem, och jag är otroligt tacksam över att jag lyssnade på känslan den dagen för denna bok är väl värd att läsa.

Författaren förklarar olika sjukdomstillstånd på ett enkelt men ändå ingående sätt och beskriver både med text och tydliga bilder hur vätskebrist påverkar olika delar av kroppen. För att understryka att hans teorier fungerar inte bara i praktiken berättar han om olika patientfall tagna ur hans verklighet, och han publicerar även brev skrivna av läsare som provat hans behandlingsmetod med enbart vatten och fått ofattbart positiva resultat.

Exempelvis beskriver han en vanlig diagnos som ges av läkare: högt kolesterolvärde. Han förklarar vad som skett i kroppen, hur och vart en vätskebrist uppstått och hur tillförsel av rent vatten kan återställa nivåerna och hjälpa patienten att tillfriskna.

Boken kan verka lite tråkig och seg men jag rekommenderar verkligen alla att ta sig tid och energi till att läsa den, för din egen skull. Kanske upptäcker du att Din kropp skriker efter vatten..?




Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]