Boktips #29: TTouch - metoden att förstå och påverka din häst

TTouch - metoden att förstå och påverka din häst
av Linda Tellington-Jones

Du kan köpa den här

Baksidetext: Se på din hästs huvud. Är hans profil rak, eller har han en konvex mule, en knöl nedanför ögonen eller en konvak nosrygg? Är hans ögon stora och milda, mandelformade, eller har han halvslutna ögon med hängande ögonlock? Är det brett mellan hans öron, är de fint mejslade, går de ihop längst upp? Hur ser vid en närmare granskning munnen, läpparna, näsborrarna, mulen och ganascherna ut? Alla dessa delar av hästens huvud ger sammantaget en nyckel till dess personlighet.
Linda Tellington-Jones förklarar hur man analyserar betydelsen av alla dessa fysiska egenskaper - egenskaper som antyder hästens medfödda karaktär. Därpå lär hon dig att fastställa om hästens personlighet har påverkats negativt av stress eller smärta, otillfredsställande uppstallning eller en ridning som inte svarat mot hästens kroppsbyggnad. Framförallt förklarar hon hur du kan utveckla en djupare förståelse för din häst och influera hans personlighet i positiv riktning. 
Författaren kopletterar sin framställan med fallstudier, där hon demostrerar sin analysteknik på tjugoen hästar av olika raser. Hon ger även råd om hur man bildar ett "bra team" - dvs hittar rätt häst för sitt syfte - och erbjuder tips och verktyg för att förändra hans karaktär. Till det senare hör hennes "TTouch" - massageberöring av hästen - och övningar som kan hjälpa till med att lugna en häst, bygga upp hans självförtroende och mildra smärta, rädsla eller spänning. 

"En fascinerande bok - en bok som du måste äga, inte låna. Du kommer att göra många upptäckter om din hästs attityd och beteende. Dessutom kommer du att lära dig sätt att förbättra hans liv och er relation till varandra"
- Sally Swift, författare till Ett med hästen

Min åsikt: En intressant bok som är väldigt läsvärd. Man bör läsa den fler gånger då det finns så otroligt mycket fakta i den att hjärnan blir full efter bara några kapitel. Jag ska låna den igen och plugga på de bra bilderna som finns i boken som visar vad en t ex konvak nosrygg är och vad det ger för betydelse i hästens personlighet. Man lär sig tolka hästens karaktär, lär sig tyda profilen, mulen, läpparna, virvlarna m.m, hur hästens karaktär påverkar hästens hälsa, att locka fram det bästa ur varje häst och hur man använder TTouch. 
En bra bok med mycket text och massor av fakta!
/ Hanna S

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se