Boktips #31: Den självläkande människan

Den självläkande människan
Av : Sanna Ehdin

Boken kan ni hitta {här}

Baksidetext:

Den naturliga självläkande kraften
Självläkning är naturligt för allt levande på jorden. Under tusentals år har människan praktiserat självläkning men i vårt moderna samhälle verkar det som att vi har glömt bort hur man gör.

Våra förfäder förlitade sig på god näring, läkande örter och hjälp från visa medicinmän och -kvinnor. Många gamla, läkande traditioner hade en filosofi om ursprunget och botemedlet mot sjukdomen som involverade både kroppen och själen. Därför behandlades varje person som en individ. Den grekiska läkaren Hippocrates, som levde runt 400 år f.Kr. och anses vara medicinens fader, sa att "Det intressanta är inte vilken sjukdom en person har utan vilken person det är som har sjukdomen".

Idag är vi helt fokuserade på det sjuka. Det har börjat svänga om så smått de senaste åren men fortfarande satsas alla resurser på att bekämpa sjukdomen istället för att stärka våra läkande krafter. Kroppen ses som en sofistikerad maskin, vilken inte är större än summan av dess delar. Själen, psyket och kroppen behandlas som att de inte har något med varandra att göra.

Under utvecklingen av vårt moderna samhälle har vi tappat bort vår fundamentala och medfödda självläkande förmåga. Hur kunde det bli så här? Finns det en väg ut? Det nya hälsomedvetandet kommer att ge oss de förändringar som är nödvändiga för att vi ska uppnå god hälsa.


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se