Är det inne att vara ute?

Något som jag tycker har blivit mer och mer tydligt på senare tid är att många människor inser vikten av riklig utevistelse för hästen. En del tillbringar fler av sina ridturer ute i skogen än tidigare, många hästar får vara ute fler timmar per dygn i hagen och lösdrift blir mer och mer vanligt. Håller ni med?
Det känns underbart att andelen hästar som får leva ett sunt och naturligt liv ökar och att vi får ta del av den processen! Om ungefär två veckor är det ett år sedan jag flyttade min häst till lösdriften där han stod idag och jag har märkt stor skillnad. Några exempel:
- Bosse är generellt mycket lugnare nu, både vid hantering och ridning. Han har kvar samma glädje i allt han gör men har lättare för att varva ner och reagerar inte med rädsla på samma sätt som tidigare.
- I och med flytten fick han helt fri tillgång till grovfoder genom en rundbal med hösilage. Tack vare det har han hållt sig fin i hullet och inte gått ner i vikt vilket han har lätt för annars vintertid.
- Han trivs verkligen med att kunna gå in och ut som han vill! Vi båda slipper stressmomentet vid insläpp/utsläpp morgon och kväll och han är mycket mer bekväm med att kunna stå i box nu när det behövs.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se