Barfotaboots tips!

Vi förespråkar att hästar ska ges möjlighet att leva så naturligt och hälsosamt som möjligt och är därför som bekant även för att ha dem oskodda. Dock kan detta medföra problem för vissa då hästarna ex. under övergångsperioden och under rehabiliteringen från skodd till barfota kan ömma och visa ovilja att gå på vissa underlag, exempelvis grus. Under tiden som man behandlar orsaken till symtomen är det ändå nyttigt för hästen att komma ut och röra på sig, men självklart utan smärta och oro! Där är ett tillfälle som boots är ett värdefullt verktyg!

Barfotaboots finns i många olika modeller och märken men gemensamt för alla är att de är avsedda för att kunna ge hästen möjlighet att gå på många olika underlag utan smärta. Vissa går även att brodda, vilket är perfekt för hästar med lite dålig koordination eller som har svårt att få grepp på is.

En nackdel med vissa boots är att de upplevs tunga, svårhanterliga, osmidiga, ger skav eller trillar av under användning. Därför får ni idag tips på ett par lätta, smidiga och bekväma boots: Equine Fusion Jogg!

Dessa boots är väldigt mjuka och flexibla och stimulerar den naturliga hovmekanismen samt främjar ett naturligt rörelsemönster med sin låga vikt (Ca 300 gram, beroende på storlek).
Bootsen finns i fem olika storlekar. Den mönstrade sulan ger bra grepp på olika underlag och är både mjuk och stötabsorberande vilket är skonsamt för hästens ben och leder.



Köpare till bootsen upplever, förutom att hästen får stor frihet i steget, att bootsen är lätta och ta på och av men ändå sitter på bra under ridturen.





Lite olika länkar för dig som vill läsa mer eller införskaffa dig ett par:

Tillverkarens hemsida:    { här }
Återförsäljares hemsida: { här }
Återförsäljares hemsida: { här }


Kommentarer
Postat av: Felicia

De verkar riktigt bra, men det står inget nånstans om de går att brodda, vet ni hur det ligger till med det?

Såg förresten att det finns en kategori med Djurkommunikation, har ni tänkt att fylla på den med lite inlägg snart? Vore kul ;) Följer dig (Linnea) på DV och saknar dina saker du skrev där, hoppades på att det skulle komma lite sånt här också. Allt annat är givetvis också intressant, men jaa... Skulle va kul att läsa iaf!

Datum: 2011-12-09 Tid: 09:56:11
Postat av: Linnéa @ Mind Wide Open

Felicia: Enligt de uppgifter jag fått från återförsäljaren går inte dessa boots att brodda. Andra omtyckta modeller med möjlighet att brodda är exempelvis Cavallos båda, de flesta av Easybootsen etc.

Kul att du uppskattar det jag skrivit! Jag har planer på att börja lägga ut lite liknande åsiktsbaserade inlägg här, ska bara finna en bra utgångspunkt att starta från :) Kul att veta att det finns ett intresse! Om det är något speciellt du vill läsa om är det fritt fram att komma med förslag. Håll utkik!



MVH Linnéa @ Mind Wide Open

Datum: 2011-12-09 Tid: 12:56:00
Hemsida: http://mindwideopen.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]