Boktips #13: Hästpojken

Hästpojken: en fars kamp för att hjälpa sin son
Av Rupert Isaacson

Baksidestext: När hans son Rowan diagnostiseras med autism blev Rupert förkrossad och fruktade att han aldrig skulle kunna kommunicera med sitt barn.  Men när Rupert en dag var ute och red tillsammans med Rowan märkte han att Rowans tillstånd förbättrades dramatiskt av den nära kontakten med hästen. Rupert fick en galen idé om hur han kunde hjälpa Rowan: varför inte ta med honom till Mongoliet, den enda plats i hela världen där hästar och shamansk healing förenas?

Hästpojken är den sanna, dramatiska och hjärtvärmande berättelsen om den resa som Rupert, hans fru Kristin och Rowan gjorde till Mongoliets otämjda landskap. Familjen reste halvvägs runt jorden för att rida tillsammans, för att träffa de traditionella healers som finns där och för att förhoppningsvis hjälpa Rowan att bli bättre. Det är en häpnadsväckande resa, full av utmaningar, oväntade möten, skönhet och fantastiska framsteg.

Hästpojken är en rörande och unik historia om en familj som är villig att färda till världens ände för att hjälpa sin son, och om en pojke som lär sig att kommunicera med omvärlden för första gången.

Min åsikt: Att ridning, eller bara närheten av hästar, kan hjälpa det mesta vet nog de flesta. Man blir gladare, lugnare och mår bättre när man tillsammans med dessa fantastiska varelser. Och det är denna bok ett bevis på!
Rowans förvandling är fantastisk, hur han börjar må bättre och går från att knappt vilja säga ett ord till att faktiskt prata. Den är en mycket gripande och inspirerande historia.

Hästpojken, som ursprungligen heter "The Horse Boy", finns även som dokumentär. Ni kan se trailern här nedan.
Kommentarer
Postat av: Emma ♥ Lydia

Jag har själv diagnosen Asperger Syndrom vilket är en variant av Autism fast lättare & jag vet själv att hästarna har hjälp mig mycket! Ända sen jag började på ridskola (ca. 3 år sedan).

Datum: 2011-12-06 Tid: 16:05:28
Hemsida: http://trueriders.blogg.se/
Postat av: matilda

åh älskar den boken, och filmen. :'3

Hästar hjälper, i alla lägen c:

Datum: 2011-12-06 Tid: 18:56:20
Hemsida: http://skogsrusset.soclog.se


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se