Boktips #16
Hälsokokboken
Av: Ulrika Davidsson
Baksidetext: Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien!
Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad.
Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
Min åsikt: För att anknyta lite till lördagens artikel tänkte jag berätta om min absoluta favoritbok i köket. Jag använder annars aldrig kokböcker eller recept bortsett från denna bok. Hälsokokboken är en guldgruva för såväl inspiration som information. Den berättar och beskriver olika livsmedel, vilka som faktiskt är nyttiga, på ett enkelt och tydligt sätt. På ett effektivt sätt kväver den boken myten om att det måste vara krångligt att vara nyttig. Alla recept jag provat har vart både enkla och goda.
Det finns även ett vegetarisk kapitel med massa läckra recept ihop med matnyttiga tips.
Jag rekommenderar denna bok varmt!
Av: Ulrika Davidsson
Baksidetext: Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien!
Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad.
Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
Min åsikt: För att anknyta lite till lördagens artikel tänkte jag berätta om min absoluta favoritbok i köket. Jag använder annars aldrig kokböcker eller recept bortsett från denna bok. Hälsokokboken är en guldgruva för såväl inspiration som information. Den berättar och beskriver olika livsmedel, vilka som faktiskt är nyttiga, på ett enkelt och tydligt sätt. På ett effektivt sätt kväver den boken myten om att det måste vara krångligt att vara nyttig. Alla recept jag provat har vart både enkla och goda.
Det finns även ett vegetarisk kapitel med massa läckra recept ihop med matnyttiga tips.
Jag rekommenderar denna bok varmt!
Kommentarer
Trackback