Lucka #13

Nu när snön äntligen har kommit till de flesta delar av landet så får man passa på att ha så kul som möjligt innan den försvinner! Här kommer lite olika lekar som man kan göra i snön. Har man barnasinnet kvar som jag så kan det nog bli rätt underhållande.

Kung snö:
Antal deltagare:
ca 5-20
Lekbeskrivning: Man börjar med att markera två bon (på valfritt avstånd från varandra).
 I det ena boet ställer sig den person som blivit utsedd till ”Kung Snö”. I det andra boet ställer sig alla övriga lekdeltagare.
Kung Snö ska nu ropa följande ord till de andra: ”Tö!” ”Kyla!” resp. ”Snöstorm!” i valfri ordning.
”Tö”= Alla sträcker på sig.
”Kyla!”= Alla kurar ihop sig och gör sig så små som möjligt.
”Vargen och kycklingarna (lek på skridskor)Snöstorm!”= Alla springer snabbt över till det andra boet!
Den som är sist med att springa över till det andra boet vid ”Snöstorm!”-kommandot åker ut ur leken och får ställa sig på angiven plats och vänta.
Den som däremot klarar sig längst får bli ny ”Kung Snö” i nästa lekomgång.
De väntande kan spenadera sin tid med att distrahera de kvarvarande genom att kasta så många snöbollar som möjligt mot dem. Kom ihåg att vara försiktiga dock, så att ingen skadar sig.

Vargen och kycklingarna (en lek på skridskor)
Antal deltagare:
ca 5-20
Så här går leken till: En person utses först till höna och en annan till varg. Övriga deltagare får vara kycklingar. Kycklingarna radar upp sig längs med ena kortsidan av skridskoplanen.
 Hönan placerar sig på motsatt kortsida (med ansiktet mot kycklingarna) och vargen ställer sig i mitten av planen (och tittar på kycklingarna).
När leken börjar ropar hönan:”Kom alla mina små kycklingar!” varpå kycklingarna högt svarar: ”Vi törs inte!”. ”Varför då?” undrar då hönan, och då svarar kycklingarna: ”För vargen!”.
Hönan säger då: ”Kom ändå!” och då ska alla kycklingar snabbt försöka ta sig över planen utan att bli tagna av vargen på vägen… Den som kullas av vargen får bli medhjälpare till vargen och ställa sig på mitten av planen. Det kommer alltså att bli fler och fler vargar på isen, medan kycklingantalet hela tiden minskar.
När kycklingarna åkt över första gången, ställer sig hönan på motsatt sida och ropar återigen på kycklingungarna. Så håller man på, tills alla kycklingar blivit tagna.
Vill man leka leken igen, får de sist tagna personerna vara höna resp. varg i nästa omgång.

Kurragömma
Kurragömma är en enkel lek som alla kan, men som blir lite svårare när man ser spåren i snön. Man kan t.ex springa i gamla spår för att "lura" den som letar.


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se