Lucka #15

Nu börjar det kännas att julen närmar sig. Denna härliga högtid, med knäck, mys, gran och pepparkakor är också en perfekt tidpunkt att göra skillnad. Vi som konsumenter kan tillsammans skapa stor förändring och bidra till en bättre värld för många. Samtidigt som många svenska familjer slår sig ner vid julbord dignande av mat finns det människor på andra sidan jorden som inte överlever julafton på grund av svält eller brist på rent vatten.

Alla kan vi göra skillnad, bara genom en sådan sak som att köpa julklappar med omtanke om omvärlden. Utbudet av varor som är producerade och transporterade med medvetenhet och omsorg ökar och det är vi som väljer om det ska fortsätta öka. Våra köp är våra val och vi har alla möjligheten att välja vilka konsekvenser vi vill att våra köp skall medföra, så gör ett val att vara stolt över!

I vår familj brukar vi bland annat köpa gåvobevis från Unicef som julklapp. Det känns bra både som givare och mottagare att veta att man gjort skillnad för andra och bidragit till någons överlevnad.
Deras gåvobevis fungerar som så att jag betalar en viss summa, exempelvis 40:-, till Unicef. Dessa 40:- blir då 20 doser mässlingsvaccin som Unicef transporterar till den del av världen där behovet är som störst.
Förutom mediciner och vaccinationer kan man också köpa myggnät, mat, HIV-test, skolmaterial eller varför inte en cykel?
Mer information hittar du här }

Gör skillnad, du också!


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. mindwideopen@live.se