Boktips #7: Naturlig Hästhållning

Naturlig Hästhållning
av Pat Coleby

Baksidetext: Pat Coleby har under de senaste 50 åren utvecklat ett pålitligt, naturligt och ekonomiskt sätt att hålla hästar i utmärkt hälsa. I boken Naturlig Hästhållning skriver hon om sitt sätt att fodra och hålla hästar, hon förklarar det viktigaste angående foderransoner, mineraler och vitaminer. Hon delar ut praktiska råd hur man förebygger olika hälsoproblem och sjukdomar.

Pat Coleby är Australiens främsta expert på naturlig skötsel av djur och hon har många års praktisk erfarenhet. Hon är en ofta anlitad konsult inom jordbruk och djurskötsel, där hon vurmar för det ekologiska sättet att arbeta. Hon har samarbetat med veterinärer och forskare i Australien, Nya Zeeland, England och USA.

Pat Coleby har publicerat många böcker i ämnet ekologisk djurhållning och ekologiskt lantbruk, bla "Naturligt Lantbruk".

Min åsikt: Denna bok gav mig många nya sätt att tänka kring jordbruk, fodertillskott, sjukdomar och mediciner. Coleby poängterar gång på gång hur viktigt det är med jord- och foderanalyser för att säkerhetsställa att ingen mineral- eller vitaminbrist hos våra djur kan uppstå. Detta leder nämligen till sjukdomar, försvagat skelett, sämre prestationsförmåga etc. En häst som får sina behov tillgodosedda är också en frisk häst. Men i dagsläget börjar våra jordar världen över bli såpass urkalkade och försurade att man kan räkna med att fodret brister på en eller flera punkter. Ett ekologiskt jordbruk av remineraliserade marker är det enda som kan återställa balansen enligt Coleby.

Hennes kunskap kring naturligt jordbruk och naturlig djurhållning är stor, men bitvis finner jag luckor i hennes ord. Även om det är intressant att läsa om hennes erfarenheter köper jag inte allt rakt igenom, eftersom synvinkeln ibland är lite för snäv. Men vill man bredda sin kunskap om mineraler, vitaminer, hästens sjukdomar, naturliga fodertillskott och mediciner m.m, samt få nya tankegångar kring sättet man håller sina hästar, då är denna bok klart läsvärd. Just nu finns den till kampanjpris tillsammans med en annan av Pat Colebys böcker {här}

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]