Foderföljetong

Alla människor har nog olika bilder av vad man anser vara en häst, vilket kan variera från en lurvig shetlandsponny till en blänkande dressyrhäst som utför diverse komplicerade rörelser eller till en stadig ardenner som troget hjälper bonden med jordbruket.
Hästen ur ett biologiskt perspektiv är ett stäpplevande, gräsätande flyktdjur som utseendemässigt kan skifta ganska mycket från en individ till en annan men fysiologiskt har de flesta hästar samma behov. De behöver stora ytor att röra sig på, en flock att umgås med och ett hälsosamt foderintag för att må bra. Den punkten, ett hälsosamt foderintag, är något som många hästägare saknar nödvändiga kunskaper om idag.

Många delar av hästvärlden är idag uppbyggt på tradition eller kunskaper grundade på antaganden istället för logik och vetenskapliga bevis. Hästarna utfodras med foder och tillskott innehållande ämnen som deras kroppar många gånger varken kan tillgodogöra sig eller bryta ner vilket leder till överbelastningar av organ och matsmältningssystem och i vissa fall även allvarliga sjukdomar.

Detta vill vi göra vad vi kan för att förändra, genom att sprida kunskap uppbyggd på fakta. Alla vill vi att hästarna ska må bra, vara friska och lyckliga men få känner till de nödvändiga kunskaper som krävs om hästens naturliga beteende, ämnesomsättning och foderomvandling.

Därför kommer ni få möjlighet att följa vår "Foderföljetong" där vi kommer att ta upp och informera om olika foderrelaterade ämnen som vi anser vara av väsentlig karaktär. Det kommer att publiceras en artikel i serien varje lördag under tio veckor framåt. Dessa kommer innehålla många olika spännande ämnen; allt från vitamin- och minerallära till grundlig information om socker till en genomgång av hästens matsmältningssystem och dess funktion. Om det är något specifikt ämne som Du är extra intresserad av att läsa om mottar vi gärna förslag på detta.

Vår förhoppning med detta är att bidra till att fler öppnar ögonen för det, ganska fördunklade, ämne som foder faktiskt är.


Kommentarer
Postat av: Tova :)

Ser framemot att läsa det!

Datum: 2011-10-09 Tid: 15:10:50
Hemsida: http://hastlurken.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]