Egoboost #18

Ibland tappar man kontrollen över livet. Intrycken blir så många och påfrestande att man till slut bryter ihop. Sorgen, ilskan och ångesten tar över. Allt känns förjävligt, jobbigt och svårt.

Och det är här. Precis här. Långt nere på botten, i all oändlig hopplöshet, som vi har världens chans att skapa stora ting. Dra fördel av situationen; vänd ilskan, sorgen och ångesten till något kreativt! Många vackra konstverk växer fram ur en svacka. Skriv en medryckande dikt om dina innersta rädslor, tonsätt dina kaotiska tankar, måla en tavla som symboliserar klumpen i magen. Fotografera tårarna som rinner längs dina kinder, eller varför inte ta en stärkande löprunda för att göra av med frustrationsladdad energi?

Detta kan vara till större hjälp än du tror. I och med det du skapar, har du gjort dina ömma punkter synliga för dig själv. Du kan se dem i ord och bild, känna dem i de utpumpade musklerna. Samtidigt som det känns skönt att ha fått avreagera sig, blir problemen också lättare att överskåda. När du vid ett senare tillfälle tittar tillbaka på hur du hanterade den där svackan som blev, kommer du att känna stolthet. ”Tänk att jag kände mig sådär hemsk, och ändå klarade mig igenom det. Det var starkt gjort av mig.” Dessutom har du fått en vacker tavla på köpet! Eller kanske ett känsloladdat musikstycke som toppar listettorna. Ett minnesvärt fotografi. Nya krafter som tog dig till stjärnorna.

Jag vet inte hur många gånger kameran eller penna och papper räddat mig från att få förlorad i alla snurriga tankar som man lätt samlar på sig under tidens gång. Det är en enorm lättnad att få släppa på trycket med jämna mellanrum, vare sig det är genom ett konstverk, en handling eller ett uttömmande snack med någon man litar på. Även om man helst vill att allt ska flyta på bra, så måste även de jobbiga sidorna av livet få vara med och forma verkligheten.

Hemligheter får man gärna ha, men de blir väldigt gärna lite för tunga att bära runt på. Dela med dig av dina tankar till omvärlden, direkt eller indirekt. Underskatta aldrig kreativitetens helande kraft!



”Jag tror inte att det är någon principiell skillnad mellan en sång eller en tavla eller en roman eller en dans eller ett fotografi eller någon annan konstyttring. Konstnären gör det osynliga synligt. Konstnären förvandlar med andra ord psykiska föremål till fysiska föremål, som kan upplevas av någon annan och därigenom på nytt bli psykiska föremål. Konst är tankeläsning via ett konstverk. Det tror jag är konstens uppgift. Att göra det osynliga synligt.”
- Kjell Höglund

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]