Lucka #1: Julklappsspecial

Vi kommer från och med idag att köra en julkalender här på bloggen ända fram till julafton. En ny "lucka" öppnas varje dag (utöver vårt ursprungliga schema), och det kan innebära ett citat, tips, tävlingar, Youtubeklipp m.m. Idag fick följande julklappsspecial även bli den första delen i vår kalender. Håll utkik under morgondagen, lucka nr. 2 kan dyka upp precis när som helst! Alla delar i julkalendern hittar ni sedan enkelt genom att klicka på kategorin "Julkalender 2011" i menyn.
Mvh / Team Mind Wide Open

Julen närmar sig med stormsteg! Första december idag, på söndag är det redan andra advent och julklappstressen är även den igångsatt hos många. Är du en sån som har svårt att fundera ut riktigt bra julklappar till familj och vänner? Kanske vet du inte riktigt vad du själv önskar få i paketen på julafton? Här kommer några pricksäkra, unika, både hästiga och allmänna julklappstips!



# SMHN
{caisasshop.se}
Småmaskiga hönät stimulerar och förlänger hästens ättid. Mycket hållbara nät som finns i fyra olika storlekar på caisasshop.se. Mängdrabatt ju fler man köper! Fördelar med slow feedingstystem har vi skrivit om tidigare på bloggen {här}

# LG Bridle {lg-bridle.com}
Det bettlösa bettet som alla pratar om! Ryttaren kan rida med större precision än vad många andra bettlösa alternativ tillåter. Justerbart, används som en mildare variant av hackamore eller som sidepull. Säljs bl.a. här: {hovbalans.com} {kapson.se}

# Presentkorg
Skaffa en fin, flätad korg eller annan slags behållare, stor nog att placera dina tänkta presenter i. Sedan är det bara fantasin som sätter gränsen! En "må-bra-korg" är alltid uppskattat. Fyll då korgen förslagsvis med god mat, exempelvis ost, kex, god dricka, frukt och choklad. Köp en bra bok, film och/eller ett musikalbum och lägg däri. Mjukgörande salvor, nagelfilar, väldoftande ljus etc passar sig bra här. Till den hästintresserade kan man blanda i morötter, ryktborstar, ridvantar, grimskaft osv. Har du en bekant som väntar barn? Lägg i bebiskläder, nappar och barnböcker! För att höja julstämningen i korgen och lyxa till det lite, lägg t.ex. granris, halm, bomull eller julgransglitter och annat pynt kring sakerna. Plasta slutligen in hela korgen och knyt ihop, alternativt göm innehållet med ett fint paketpapper.

# Back on Track {backontrack.com/se}
Back on Track har ett brett sortiment till både häst, hund och människa. Materialet i produkterna har en värmereflekterande funktion som bl.a. stimulerar uppmjukning av spända muskler och kroppens egna förmåga att läka skador. Något för morfars onda rygg, hästens galliga ben eller syrrans frusna fötter? Mer om hur BoT fungerar, samt exempel på anvädning hämtat ur verkliga livet finns att läsa om {här}. Närmaste återförsäljare hittar du på BoT:s hemsida.

# SANHCP Grundkurs i hovvård {sanhcp.org}
På denna grundkurs lär du dig hur hästens hovar fungerar, det slås hål på myter och aha-upplevelserna är många. Ovärdelig kunskap som du bär med dig livet ut! Efter kursen har man fått tillräckligt med kött på benen för att kunna underhållsverka sin egna friska häst. Mer info om upplägg samt bokning av kurs sker via Sanhcp:s hemsida. Grundläggande fakta om hovar finns även att läsa om hos oss i kategorin {hovar}

# En upplevelse {upplevelse.com}
Skicka iväg farmor och farfar på fyrhjulingssafari, åk på en romantisk ridweekend med pojkvännen, skäm bort bästa kompisen med manikyr, låt pappa vara modell för en dag... önska en upplevelse du aldrig glömmer!

# Egengjort pyssel och självskapad konst
Att måla en tavla, ge bort en inramad förstoring på en egenfotad bild, skriva en dikt, skulpturera i lera, klippa och klistra ihop ett julkort... allt som man själv skapar och sedan ger bort, är också det absolut finaste, mest personliga och glädjebringande man kan få i julklapp. Du sätter din egna unika prägel på ditt verk och därigenom blir också mottagaren unik, eftersom du visar att du lagt ned både tid och energi på att göra något till någon du tycker om. Det är sånt här som får mormor till tårar, pappa att bli stolt och bästa vännen att känna sig uppskattad. Hämta inspiration ur livet och släpp lös kreativiteten!

# Naturhunden/Naturhästens julkalender {naturhunden.se}
Varje dag ända fram till jul öppnar Naturhunden/Naturhästen en lucka i sin julkalender. Passa på att fynda julklappar till bra priser! Idag får man exempelvis en svart barbackapad i lyxmodell för 999:-, ordinarie pris 1595:-.

# Böcker
En bra bok som man kan lära sig något viktigt av, rent själsligt eller tekniskt, är en fin present. Vi har publicerat några intressanta boktips här på mind wide open, bl.a. Zander och tiden av Emelie Cajsdotter, En speciell hästbok av Eddy Blom och Befriad från ångest av Lucinda Bassett. Kika in på vår temadag {boktipsmåndag} för fler tips!

# Årets julklapp 2011 {matkasse.se}
Årets julklapp är utsedd: en färdig matkasse! En sådan innebär att man får en hemleverans med recept och ingridienser som gör veckans matlagning enklare. Något för stressade föräldrar, studenter som vanligtvis lever på enbart pasta eller dig med dålig fantasi i köket? Du kan jämföra leverantörer, priser och erbjudanden på länken ovan.

# Filt med ärmar
En filt med ärmar - mysig, varm och funktionell - går hem hos alla! Finns i olika färger och prisklasser. Googla "filt med ärmar" för att hitta rätt eller hör dig för om de finns i en butik nära dig. Jag själv fick en i julklapp förra året (den är u-n-d-e-r-b-a-r!!!) och den var köpt på ett lokalt, större varuhus.

# Presentkort
Presentkort är ett superbra alternativ om man i slutändan ändå inte kan bestämma sig för vad man vill köpa/önska. Butiker finns i mängder med alla möjliga typer av utbud, både på internet och i fysiska butiker. Hästsport, inredning, sport, teknikprylar; Hööks, IKEA, gymmet, Teknikmagasinet... anpassa efter individens intressen!


Kommentarer
Postat av: Eira

Härliga tips! Älskar den fina variationän i bloggen!

Datum: 2011-12-01 Tid: 19:06:22
Postat av: Anonym

Heej!

Har någon utav er testa LG bridle?

Är sugen på att köpa ett men skulle vilja vet lite om det innan :)



Awesome blogg btw!

Datum: 2011-12-05 Tid: 17:30:16
Postat av: Hanna

Eira: Tack! Kul att du uppskattar innehållet på bloggen!



Anonym: Hej! Ingen av oss på bloggen har personligen testat LG Bridle, men vi har enbart hört positiva ord om bettet och är därför väldigt sugna på att införskaffa ett sådant allihop! Utan att avslöja för mycket så kan jag nämna att ämnet bettlöst kommer det eventuellt bli mer av på bloggen framöver... håll till godo! :-)



Mvh Hanna @ Mind Wide Open

Datum: 2011-12-06 Tid: 22:01:41
Hemsida: http://mindwideopen.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN
Det här är ingen vanlig hästblogg! MWO är en plats att hämta inspiration. Att lära sig mer om hästar och sig själv. Vi vill motivera våra läsare att ifrågasätta och tänka steget längre. Att se helheten. Vi kommer skriva om allt från hovar och foder till filosofier och kommunikation mellan häst och människa.

bloglovin
Jonna Nilsson Sundgren
Linnéa Gabrielsson
Hanna Rattfeldt
Isabelle Erixon
Hanna Skane
Edda Ahrent
- Mind Wide Open

- Anatomi
- Bilder
- Citat
- Djurkommunikation
- Filmer
- Foder
- Forskning
- Hovar
- Hälsa
- Hästsyn
- Kommunikation
- Meditation
- Tips och trix
- Tänkvärt
- Vardagsliv

Temadagar
- Boktipsmåndag
- Youtubeonsdag
- Fredagsmys
- Egoboostsöndag

Övrigt
- Julkalender 2011

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Okt, Nov, Dec

Copyright © 2011 Mind Wide Open. All rights reserved. [email protected]